O ZGRADI

Avaz-Robot centar je stambeno-poslovni objekat smješten u užem centru grada Tuzle. Objekat je zamišljen kao spoj shopping, poslovnog i stambenog dijela unutar jedne cjeline. Avaz-Robot centar se nalazi u ulici Maršala Tita, na lokalitetu stare željezničke stanice. Investitor centra je sarajevska kompanija Avaz d.o.o., te kompanija Robot Commerce d.o.o. Sarajevo. Izgradnja je počela tokom 2010. godine, a centar je zvanično otvoren u 2012. godini. Vrijednost projekta iznosi oko 50 miliona KM, a glavni izvođač radova je Giprom d.o.o. Tuzla.

Kompletan centar se prostire na ukupno 32.000 m2. Sjeverna fasada objekta je orijentisana prema ulici Maršala Tita, a južna fasada prema tržnom centru Konzum i parking prostorima. Istočna fasada je ograničena pješačkom ulicom sa postojećim objektima, dok je zapadna fasada orijentisana prema petoj transferzali.

U stambenom dijelu objekta (lamela “A” i “B”) se nalazi oko 111 stanova kvadrature od 50 do 150 m2, a većina stanova je već bila prodana tokom gradnje objekta. Stanari i vlasnici poslovnih prostora imaju na raspolaganju oko 170 garažnih mjesta na -1 etaži, koja je pokrivena videonadzorom i osigurana fizičkim obezbjeđenjem.

Poslovni dio objekta, kojeg čini prizemlje, sadrži ekskluzivne shopping sadržaje i dobro poznate brendove. U poslovnim prostorima, “lamela C” (prizemlje i I sprat), kompanija Robot iz Sarajeva je otvorila hipermarket i veliku prodavnicu tehničke robe.

U krugu oko objekta nalazi se prostor predviđen za ljetne bašte i zelene površine te pješačka staza koja prolazi kroz sam objekat i veže se za pješačku zonu koja vodi do starog dijela grada.

U 2015. godini Avaz kreće u izgradnju dodatnih 26 stambenih jedinica na mjestu postojećih poslovnih prostora na mezaninu, I i II spratu lamele A i B. Stanovi su veličina od 29m2 do 141m2. Dodatni stanovi imaju svoje zasebne ulaze, liftove, stepeništa i druge sadržaje.